
onsdag 4 november 2009
En kvart om dagen

fredag 2 oktober 2009
Anmäld till Sjöloppet 2010

- Om jag innan loppet har cyklat 100 mil så kommer det betyda att jag har dubbelt så lång distans i benen mot föregående år.
- Jag ska nog låta bli att åka på en tre veckor lång semester precis innan loppet går av stapeln.
- Jag ska lita på Vitargo och hålla fast vid drickan och mina bars tills dess att jag skär mållinjen, inte sluta att både äta och dricka när det är fem mil kvar.
- Jag ska inte ligga och tokpumpa längst fram i klungan i typ 15 mil, för att sedan gå in i väggen av plötslig utmattning (troligen även en konsekvens av tidigare punkter).
- Jag ska inte ha hängselbyxor. Jösses vad jobbigt varje akutstopp blev; av med regnjacka, ut med pumpen ur bakfickan, dra upp cykeltröjan och ner med hängslena. Sedan allting igen fast bakvänt utan att glömma pumpen på marken...
Däremot kommer jag nog även detta år att ha en slunga proppad med pizza och lasagne på ryggen. Det var helt klart överlägset att ha riktig mat (pizza = mat?) att se fram emot.
Motivationen till bättre kost- och motionsvanor som grundlades i Miami håller än så länge i sig och det är jag väldigt glad för. Det har fungerat bra att konstant nobbat alla onyttigheter, eftersom att jag då inte ens behöver ta konflikten "ska/ska inte" med mig själv utan jag bara säger nej. Nu drar det dock snart ihop sig mot min första lediga helg sedan återkomsten från U.S och då kommer jag unna mig både ett och annat, men samtidigt vet jag då att det är ett undantag av frosseri och inte en ny norm.
Jag ska kämpa mig till en god form tills dess att startskottet för Vätternrundan 2010 går! Kämpa, kämpa, kä-ääämpa!!!
Solsemester som kick-off
måndag 14 september 2009
Baconsjukan är efter mig...

torsdag 3 september 2009
Googla inte mig - Alta Vista!

tisdag 1 september 2009
Hjältar!

Rapport #3 - Parloppet
Jag och min manliga kollega, som ibland går under namnet "Musses bror" (gissa varför?!!), pratade tidigt i våras om att ställa upp i Parloppet. Ett lite annorlunda 5-kilometers lopp som går till så att man anmäller sig i par och springer sedan loppet åt varsitt håll på samma bana. Start och mål är på samma plats och är man hyfsat jämn med sin partner innebär det alltså att bör möta sin partner/lagkamrat efter 2,5 kilometer. Att jag och Musses bror inte är "hyfsat jämna" kände jag till redan när vi först pratade om att springa. Jag blev ganska snart även varse om att loppet gick en tisdagkväll i juni, närmare bestämt första tisdagen efter Vätternrundan. Kanske inte ultimat upplägg för att sätta personligt rekord på 5 kilometer, men jag hade ju ändå tre dagar på mig att återhämta mig. Dessutom verkar det ju nästan som det blivit mitt signum att tävla efter sämsta tänkbara förberedelse, så varför bryta den dåliga trenden??!
Vi pratade innan om vilken tid vi borde kunna få och jag sa att det vore illa om jag inte kunde komma under 21 minuter och kände samtidigt som jag uttalade det att det verkligen vore dåligt om jag inte kunde pressa mig under 21. Musses bror sa, blygsam som alltid, att han skulle försöka komma under 19. Varningsklockorna klämtade till och jag kände att om någon av oss skulle underprestera våra nu uttalade mål så skulle det sannolikt inte vara Musses bror! Nåväl, vi kom överens om att vi tillsammans skulle under 40 minuter.
Pang! Startskottet small av och jag snubblade iväg över grästuvorna med stress- och tävlingsadrenalinet pumpandes i min inte fullt så återhämtade kropp som jag innan hade trott. Pulsen var galet hög i förhållande till den låga farten jag höll och jag flåsade som en blåsbälg där jag kämpade mig fram på tunga, tunga ben. Plötsligt möter jag en kille i högt tempo och jag inser att det var ledaren bland de som sprang åt andra hållet, åt Musses brors varv. Sedan hann jag inte möta så värst många fler innan jag får sin på min lagkamrat. Fan! Hade jag ens passerat 2-kilometersmarkeringen??
Det är lätt att underskatta korta distanser, kanske extra lätt när man tre dagar tidigare har plågat sig på en cykel i nästan 12 timmar, men saken är den att plågan är så mycket mer koncentrerad i korta lopp. Som att den totala lidelsen för ett lopp alltid är den samma, men att man i korta lopp måste igenom den smärtan på avsevärt mycket kortare tid. Jag vacklade i mål på skamliga 21.14 och om min lagkamrat hade skjutit lika högt över mål som jag gjorde så hade vi inte klarat vårt mål på sub 40. Nu var det ju dock Musses bror som var min lagkamrat och eftersom att han är pålitlig som en gammal märr travade han på lätta ben in på 18.05 och tack vare honom lyckades vi klara vårt mål. Jag skyllde skamset på cykelben och tror fortfarande att jag hade fått en betydligt bättre tid om loppet varit två veckor senare, även om det förmodligen borde ses som ytterligare en skörd av min mindre bra genomförda träning under våren. Summan av kardemumman var dock att jag inte lyckats bra på något av mina dittills genomförda löplopp och min motivation dalade hastigt och lustigt därefter. När jag i somras började gå igenom och planera för höstens lopp så kände jag bara "nääe!" Jag bestämde mig ganska nyligen för att inte springa något fler lopp i år och nästan i samma stund som jag fattade det beslutet kände jag hur träningssuget började pirra i mig igen.
Så, hösten närmar sig och jag tränar på med en nyvunnen träningsglädje. Jag styrketränar när andan faller på, byter ett tänkt långpass mot intervaller om jag känner för det och om solen skiner tar jag en sväng på cykeln. Och det känns bra! Sedan får vi väl se om jag är en av de som en söndagmorgon i oktober står på en gräsäng i Hässelby och känner tävlingsnerven kittla till...
onsdag 8 juli 2009
Rapport #2 - Vätternrundan

Dagen efter mitt urusla Göteborgsvarv trampade jag och mina två Vättern-medryttare tillsammans för första och sista gången ihop alla tre innan Rundan. (En av de två var för övrigt hon i den gröna tröjan, den andra har slutat att springa i sin gröna tröja med motiveringen att den är så ful, hmm...) Vi körde 30 kilometer - ett riktigt långpass, med andra ord! Sedan åt vi världens största glass på Triumfglass i Sävedalen och två dagar senare flög jag till Thailand, där jag i två och en halv vecka i huvudsak ägnade mig åt att äta, dricka, sola och bada. Och så sov jag. Och läste några böcker, när jag orkade.
På söndagen innan Rundan lyckades jag sent på kvällen ta mig ut på en tur. I min träningsdagbok skrev jag: "Första svängen på tre veckor, minisväng". Ganska optimistiskt kan jag tycka så här i efterhand, med tanke på att minisvängen mätte blott 26 (!) kilometer!!! Och med tanke på att jag hade så ont i fötterna när jag kom hem att jag nästan grinade! Om det ändå hade varit 26 mil jag hade kört! Dagen efter var jag på cykelnaffären och införskaffade lite nödvändigheter inför helgen och överhörde där hur en kund kom in och ville köpa en cykel, han skulle nämligen köra Vätternrundan... Det ingav på något märkligt vis ett visst hopp hos mig, vetskapen om att jag inte var ensam om att vara dåligt förberedd, även om det ju inte skulle göra mitt lopp mer lättrampat. Samma eftermiddag lyckades jag att plåga mig runt på en 86-kilometerstur med konstant motvind, som alltid, men med åter igen en envis optimist noterade jag i min träningsdagbok att "vääälidigt dålig fart, men den som spar den har krafter kvar". Jag menade så klart att jag sparade mig till Rundan. Ja.
När klockan 2.30 ringde för väckning, efter tre timmars törnrosasömn och jag försökte att räta ut min långa, gängliga kropp i det minimala tältet så frågade jag mig samtidigt vad i hela friden jag höll på med. "Kan vi inte bara sova vidare?" föreslog jag för min kompis (den grönklädda) som inte ens bemödade sig att svara min bön. Nåväl, jag tog mig samman, klädde på mig mina fina cykelkläder, åt min gröt och satt upp i sadeln. När vi sedan, Team Columbus, rullade iväg genom det ödsliga industriområdet kändes det riktigt bra. Sedan började kampen.
Jag skulle kunna skriva hundra sidor om hur jag upplevde loppet, vad som hände längs vägen och vilka tankar som kretsade i min hjärna, men jag ska fatta mig extremt kort och bara nämna ett fåtal saker:
- Det var en fantastisk idé att köra med slunga! I den kan man bunkra allt som gör att man i princip inte behöver gå in i depå mer än för att fylla vatten. (not. Man behöver inte gå in i depå, vilket vi ändå gjorde. Men inför framtida...hrmm...) I min slunga rymdes en ihoprullad pizza, två paket lasagne, cirka tio bars av olika slag, energitabletter och min Pearl Izumi-regnjacka. Allt kom till andvändning, även om jag förstås borde börjat äta tidigare av allt, ätit oftare av allt och framför allt fortsatt att äta hela vägen in i mål. Regnjackan tog jag på mig i Gränna, borde tagit på mig den fem mil tidigare och jag önskar att jag inte hade behövt behålla den på tills Karlsborg.
- Första gången jag tänkte: "vad är det jag håller på med? Lova, lova att aldrig mer göra om detta! Ja, jag lovar - 100 % aldrig mer" var efter cirka två mil, då jag insåg att jag forfarande skulle vara tvungen att cykla tvåsiffrigt med timmar till innan jag var i mål. Denna tanke återkom sedan mer eller mindre frekvent genom hela loppet.
- Trots ovanstående två punkter och tillsammans med det faktum att jag bara hade 50 mil i benen innan starten gick, Thailandsresan och ja, ni vet... så gick det som en dans första 20 milen. Jag kände mig otroligt pigg och gick allt för gärna upp och drog alldeles för ofta och för länge. Ungefär samtidigt som regnjackan åkte av trampade jag rakt in den berömda, tjocka väggen. Den väggen var fem mil tjock, men sedan var jag igenom. Pigg som en mört och med minne som en guldfisk återtog jag mitt imbecilla beteende och började dra här och där igen. Jag läste hur en klok cyklist gjorde genidraget att klämma en gel i Medevi och sannolikt tack vare det kunna köra oförskämt hårt hela vägen in i mål... Jag gjorde precis tvärtom, tyckte mig nästan vara i mål när det var två mil kvar. Big misstake, big! Men, i mål kom jag och på något märkligt sätt lyckades jag till och med skära mållinjen innan 12 timmarsgränsen, hurra!
- När jag ätit den fantastiskt goda bunken med pasta, den var verkligen jättegod, och jag satte mig på cykeln för att köra tillbaka till vårt tält hade jag sååå ont! Att sitta ner på sadeln var överhuvudtaget inget alternativ (märkligt, för jag hade inte haft ont alls under loppet) och att stå upp och trampa gick heller inte, då det kändes som att jag hade en kniv inkörd i vardera knä. Där hade jag just kört 300 kilometer och så kunde jag knappt köra 2 kilometer till. Lyckades i alla fall ta mig till vår basstation och efter en snabbdusch kraschade jag rakt in i John Blund.
- Slutligen, och det här tycker jag själv är väldigt märkligt, på gränsen till perverst, så vaknar jag efter några timmars sömn och bland mina första formulerade tankar seglar nästa års Vätternrunda upp!!! Va??!!! Hade jag inte lovat mig själv????!!!
Så, summan av kardemumman är att det faktiskt var en väldigt rolig upplevelse! Kanske har det att göra med att vi faktiskt körde under 12-timmars-skamgränsen, trots att jag gett upp den tanken redan innan jag anlände till starten, kanske inte. Hur som helst ser jag det inte alls som en omöjlighet att jag faktiskt än en gång kommer att trampa runt Sveriges näst största sjö...
Rapport # 1 - Göteborgsvarvet

måndag 11 maj 2009
Efter en tävling och inför två kommande dito

måndag 30 mars 2009
Premiär x 2

fredag 27 mars 2009
Ack, så fel man kan ha!

torsdag 19 mars 2009
Våren ÄR här!

torsdag 12 mars 2009
Insikt av livlinan

måndag 9 mars 2009
Helgarbetets baksida - och framsida

söndag 15 februari 2009
Definitioner

Jag har legat på latsidan. Beroende på definition så har träningen legat lite nere, men framför allt så har jag de senaste veckorna varit dålig på att skriva här.
Förra helgen var jag i Åre med jobbet och helgen dessförinnan var jag i Tandådalen. Innan vi åkte till Åre hade jag en liten dispyt med en av killarna som skulle med på resan. Han menade att den kommande skidåkningen var att klassa som träning, medan jag med bestämdhet hävdade och fortfarande håller fast vid motsatsen. Det finns ett antal faktorer som måste uppfyllas för att man ska kunna säga sig ha utfört träning. Två av dessa är att man vid utövning av fysisk aktivitet av ansträngande art är ombytt till träningskläder och att en viss tid avsätts till att utföra aktiviteten. (Källa: I. Björklunds tycke; 2009) Skidkläder i form av pösiga, fodrade byxor och prasslig jacka med fleecefoder är inte att räkna till träningskläder, vilket innebär att även om vissa åk är väldigt fysiskt ansträngande så kan inte carvingsvängar i pistade backar skrivas in i träningsdagboken. En tredje faktor som måste uppfyllas är nämligen att du efter utförd träning ska kunna fylla i din träningsdagbok, vilket är ytterst komplicerat efter tre dagars skidåkning:
- Vilken tid för hur länge träningen utfördes ska anges?
Att ange t ex sex timmar känns inte helt nära min sanning om träning, trots att jag passerade liften första gången för dagen 9.30 och susade nedför pisten sista gången för dagen vid 16-tiden. Att jag dessutom under "träningspasset" tryckt i mig allt från choklad med vispgrädde och kanelbulle till gulaschsoppa med tillhörande Staropramen förstärker så klart tvivlet för att det skulle röra sig om träning.
- Hur ska träningen sedan klassificeras?
Nej, i min perfekta träningvärld kommer jag aldrig att tillgodoräkna mig alpin skidåkning i min jakt på träningstimmar. Annat ljud i skällan blir det nog dock den dag jag åker slalom mellan käppar iklädd fartdräkt. Då kommer jag sannolikt att skriva in det på jogg.se i kolumnen för "övrig träning", men fram tills dess låter jag varje skidhelg bli ett saftigt avbräck i min träningsstatistik. Fast ärligt talat, vem bryr sig egentligen om hur många timmar jag tränar per månad mer än jag själv? Möjligen att Mannen i Glasburen kan komma ha vissa åsikter, men jag är inte längre rädd för honom. Jag bär mina procent med stolthet och jag känner mig trygg inför vetskapen att jag skulle klara mig bra vid ett längre strömavbrott då maten tryter och kylan kryper in i huset!
Leve 26,6 %!
måndag 26 januari 2009
Jämnt fet

fredag 23 januari 2009
Fettprocenten
När remsan matades ut ur apparaten kunde jag knappt bärga mig att få mina resultat, kvittot på min träning och jag lutade mig ivrigt mot pappersbiten. Men vad stod det egentligen? Var är min fettprocent, jag kan inte se den...? Mannen Med H-vetesvågen pekade på ett pappersark med fyra kolumner märkta utmärkt, bra, godkänd och typ farozon och jag tyckte att han viftade mot kolumnen bra. Jag kände besvikelsen sprida sig inom mig och svarade
"Så jag hamnade alltså i kolumnen bra? Jag tycker att det låter lite väl högt alltså... Jag tränar ganska mycket och så..." "Nja" svarade Mannen Med H-vetetsvågen "du hamnade inom ramen för godkänt. Och din träning ska vi prata om lite senare"
Vad säger man? Här sitter jag i en glasbur på cirka tre gånger tre meter och han menar på att jag är på gränsen till att ha så mycket fett i kroppen att det är fara för min hälsa, medan jag själv tror mig ha lagt på mig muskler de senaste tre månaderna och snarare än att vara på gränsen till Den Farliga Zonen befinna mig i ganska god form! På frågan hur mycket jag tränar svarade jag lite tveksamt att jag styrketränar två till fyra gånger i veckan och löptränar ungefär i samma mängd. Han betraktade mig med skeptism och svarade att det i så fall innebar att jag tränar åtta gånger i veckan. Jag skruvade lite på mig och sa att det ju såklart inte var så att jag alltid körde fyra styrkepass och fyra löppass i veckan, men att jag ofta nu under vintern kombinerade styrketräning med löpning på bandet och således uppnådde den mängden träning.
När jag äntligen blev utsläppt ur glasburen var det på lite skakiga ben som jag gick tillbaka till min avdelning. Mina arbetskamrater kastade sig över mig likt en flock svultna unglejon gör över en haltande antilop och krävde mig på mina värden.
"Nära döden" svarade jag. "Faktiskt i princip redo att rullas in på hälsohem och satt på algdiet" Resten av dagen fick jag många frågor om jag ville ha en bit tårta, eller kanske snarare en tårta, om jag tog mig ut genom dörren och om jag verkligen fick plats vid skrivbordet. En kille kom med den briljanta idén att om jag går i giftstankar så kan jag ju alltid ha ett sådant där vitt partytält som klänning!
I skrivande stund har jag ännu inte lyckats insamla någon värdefull information huruvida testvärdet kan vara felaktig, men jag lägger för närvarande all min energi (förutom den som krävs för att jag ska föra ölglaset till munnen och rota runt med handen i chipsskålen) på att undersöka saken. Om jag skulle gå ner två kilo enbart i fett så skulle jag fortfarande ha en fettprocent på ca 24 %, vilket ändå är ett värde att betrakta långt ifrån lågt. Personligen tror jag dock att jag skulle se riktigt deffad ut i det läget, men vem är jag att veta...? Min hetaste teori är dock att H-vetesvågen var preparerad med data passande en 33-årig kontorsråtta som inte klarar av att springa en mil utan att stanna. Normaldata, så att säga.
Nu ska jag äta teflonpannastekt majskyckling och ångkokta grönsaker i sex veckor, så får vi se hur nästa invägning visar sig!
måndag 19 januari 2009
Ny musik
Har du tid så tycker jag att du ska lyssna in henne på http://www.myspace.com/emilianatorrini Det fantastiska spår de spelade på radion var Me and Armini men alla låtar är helt klart värda att lyssnas på. Jag kan bara tacka Den Realistiska Jag att jag lyckades komma ur bingen och fippla på radion efter en plågsam snoozinghalvtimme och inte låg kvar och trynade i ytterligare en halvtimme, för då hade jag ju missat Emiliana!!! Jag som har ett luftigt schema denna vecka ska nu överlägga med mig själv om det kanske inte är dags att ta mig an den världsberömda och uppskattade sagotriologin. Musiken lär i alla fall vara bra...
Åldern vs Träning
Idag genomförde jag ett tempopass utomhus för första gången på flera månader. Små, vassa snöflingor stack mig i ögonen när jag lommade iväg mot Karlbergs 4-kilometersslinga, där jag skulle plåga mig runt på det snöklädda underlaget. Innan jag kollade tiden efter första kilometern tyckte jag att steget kändes bra och farten anständig, men efter ett öga på uret insåg jag att det gick väldigt sakta. Tempot förblev ungefär det samma hela varvet och vid målgången kunde jag lite surt konstatera att den usla tiden förmodligen snarare berodde på dålig form än bakhalt och näbb i näbben, även om jag försökte intala mig att de två faktorerna påverkade tiden, om än så lite. Fördelen med att göra ett så dåligt träningspass är att jag blir revanschlysten och taggad inför nästa dust med mig själv och att jag bara kan förbättra mig, då botten i det närmaste är nådd.
Denna vecka är mitt schema väldigt luftigt och det finns nästintill obegränsat med tid för träning. Jag känner mig idag både utvilad (fantastisk känsla en grå måndag!) och träningssugen, så nu håller jag tummarna för att jag behåller den statusen i första hand veckan ut, men för all del gärna längre ändå.
tisdag 6 januari 2009
Konsekvensen av ett impulsköp
För några år sedan införskaffade jag en racer, en Bianchi med komponenter av de enklaste slag. Jag köpte den för en spottstyver av en kompis, som inte hade låtit den gröna lilla cykeln rulla allt för många mil och förmodligen aldrig cyklat den genom ett regn. Den var en så kallad instegscykel och för min del gjorde den verkligen skäl för det namnet. Jag stegade in en för mig ny värld och blev sedan fast i landsvägscyklingens underbara asfaltsträsk!
I höstas råkade jag snubbla in på en cykelaffärs hemsida just när där utannonserades en racer som föll mig alldeles förträffligt bra i smaken och inte många minuter senare stod jag i den fysiska butiken på Södermalm. Jag hade något nästintill maniskt i blicken när jag ivrigt sökte av butikens cykelutbud och försökte finna fyndet som jag en dryg kvart tidigare sett på nätet. Även om det tog en för mig förlängd lunch för att någon butikens personal skulle skruva ihop cykeln och sedan låta mig prova ut inställningarna i några minuter, så tar jag mig friheten att påstå att jag gjorde ett impulsköp. Eller så kommer jag undan det skamfyllda begreppet eftersom att köpet kan ses som summan av flera månaders relativt regelbundna surfande på diverse cykelsajter... Vad det dock definitivt var, var ett steg, eller snarare tramptag, närmare den skrämmande startlinjen i Motala. Jag brukar stå vid mitt ord och så verkar jag även göra denna gång. Jag vet nämligen med mig att jag som Bianchiägare vid flera tillfällen, till flera olika människor, yppat att jag minsann skulle anmäla mig till Vätternrundan den dagen jag köpt en bättre cykel. Nu skrev jag dock inte in mig i startlistan samma dag som jag rullade hem min splitternya Columbus från Södermalm (brutet löfte), men tydligen så skötte en kompis den administrativa delen under hösten och den 13 juni är det tänkt att jag ska rulla iväg tillsammans med tusentals andra cyklister (åtgärd av det brutna löftet). De nya anmälningsreglerna gör det inte längre möjligt att sälja sitt startbevis, vilket innebär att om jag inte kör loppet har jag betalat för inget alls och snål som jag är så är det bara att trampa på!
Ett annat löfte som cykelköpet egentligen tvingar mig till, fröken Hon Som Står Vid Sitt Ord, är att cykla från Stockholm till Umeå. Enligt en gammal överenskommelse mellan mig och en kompis skulle vi två cykla till Umeå så snart jag köpt en racer och alltså borde resan redan vara avklarad. Jag har dock ett vagt minne av att jag, liksom i Vätternrundanlöftet, slängde in en brasklapp om att jag skulle ha en bra racer innan vi begav oss iväg norrut. Det som förvånar mig är att allt hängde på mig och mina cykelinköp. Väninnan som skulle trampa tillsammans med mig har nämligen varken cykel eller cykelvana och är heller inte världens mest träningsvilliga. Jag tror dock att hon tyckte att hon skulle klara sig bra, trots allt hade hon ju pluggat ihop med två elitcyklister, varav den ena till och med hade varit inneboende hos hennes föräldrar. Antagligen tyckte hon sig ha väldigt starka, nästintill blodsliga, band till honom, så hon hoppades väl på att få låna både cykel och syreupptagningsförmåga av honom. Nåväl, jag kommer verkligen inte påtala denna gamla dammiga överenskommelse för vare sig henne eller någon annan. Cykla till Umeå - det måste ju vara uppför hela vägen, det ser man ju på kartan!
Resultat av Den Tunga Perioden
1) Månadskort på SL = bussåkning på sträckor som blott tar tio minuter att promenera.
2) Överdrivet svullande av såväl godis som mat.
3) För lite löpning & cykling.
Av godo har dock Den Tunga Perioden medfört att min vilja att styrketräna har ökat avsevärt samt att mina ärtor till muskler, enligt mig själv - ej i samtycke med min sambo, vuxit en aning och samtidigt blivit lite mindre porösa. När denna vecka är slut passar jag samtidigt på att avsluta Den Tunga Perioden, hänger på mig min överdrivet neongula jacka, stoppar näbben i näbben och börjar jaga kilometrar. Och femman på vågen...
För drygt sex år sedan hittade jag i mina gömmor ett fotografi föreställande mig själv. Jag var på vintersemester på någon Kanarie-ö och att döma av min tämligen mjölkfärgade hy hade jag nyss påbörjat min vistelse på ön. Jag var klädd i ett par till modellen inte helt tajta, men ganska korta shorts och ett linne vars färg gjorde att plagget nästan tycktes vara sammansmält med min hud. Som grädde på det smörkryddade moset hade jag på ryggen en ful ryggsäck med reklamtryck och på fötterna bar jag ett par rejäla, reflexförsedda löparskor i storlek 40. Att en turist alltid verkar ha en stark vilja klä sig osmakligt är något som verkligen fascinerar mig, men när jag stod där och betraktade fotografiet av mig själv var det faktiskt inte min utstyrsel som fick mig att förskräckt rygga bort från bilden, utan min kropp. Eller snarare min kroppshydda! Jag har aldrig varit direkt tjock, men på den semestern balanserade jag helt klart i alla fall på toppen av mitt viktrekord och det var svindlande nära att jag hade kvalificerat in i överviktskvoten. Vid tidpunkten för när jag hittade fotografiet hade jag halkat tillbaka till rätt första siffra på vågen, men bilden gav mig en rejäl tankeställare om hur det kan gå när såsen blir gräddigare, godisskålen större och promenaderna byts ut mot 1:ans, 3:ans och 4:ans buss. Fotot hade jag under en längre period fastsatt på en spegel, så att jag kunde påminnas om hur det (läs: jag) kan gå (upp) om jag inte lägger band på mina vanor och ovanor. Det är också minnet av det fotot, som numera ligger begravet i någon låda på okänd plats, som gör att jag nu känner mig stressad över att sexan återigen är första siffran på vågen. Och för att jag ju ser mig som en löpare och cyklist som inte har tid att släpa runt fem kilo i onödan, inte om jag ska lyckas pressa mig under 40 på milen eller trampa runt den där sjön på mindre än ett halvt dygn. För nu är det det jag kör för! Bland mycket annat...